home carthago titel2Op zondag 7 december is archeologe Diana de Wild te gast in de Hoofdbibliotheek. Ze vertelt over een van de meest spraakmakende steden uit de oudheid: Carthago. Deze derde stad van het Romeinse rijk werd rond de negende eeuw voor Christus gesticht door de Feniciërs. De koffielezing is een introductie op de unieke tentoonstelling die vanaf 27 november te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De lezing duurt van 11.00 tot 12.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Volksuniversiteit Zoetermeer.

De Wild is als archeologe onder andere verbonden aan het museum en vertelt over de topschatten die voor deze tentoonstelling speciaal uit Tunesië, het Louvre en het British Museum overkwamen. Daarnaast vertelt zij over de historische achtergronden waaronder de drie verschrikkelijke oorlogen als gevolg van de geduchte concurrentie met Rome. Aan het einde van de derde oorlog werd Carthago vernietigd door de Romeinen. Keizer Augustus herbouwde de stad.

Kaarten kosten €5,00 voor leden en €7,00 voor niet-leden en zijn verkrijgbaar in de Hoofdbibliotheek. U kunt ook kaarten reserveren via www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-