BADE EntreeDe gemeente Zoetermeer is bezig een ambitieus plan te ontwikkelen voor De Entree, het gebied aan weerszijden van de Afrikaweg. De bewoners in de aangrenzende wijken Meerzicht en Driemanspolder hebben zich verenigd in het Bewoners Adviesteam De Entree, kortweg BADE.

De inwoners volgen de ontwikkelingen al geruime tijd nauwlettend en hebben regelmatig overleg met gemeenteambtenaren (de projectleiding van De Entree) en met gemeenteraadsleden. Zij willen wel meewerken aan een aangename nieuwe woonwijk voor toekomstige bewoners, maar dit niet ten koste laten gaan van het woongenot van de huidige bewoners.

De Entree moet een nieuwe, duurzame stadswijk komen, het visitekaartje van Zoetermeer,
met zeker 4500 nieuwe woningen, mogelijk zelfs 6300. Vele bewoners zullen hun uitzicht en bezonning verliezen door de bouw van vele (hoge) wooncomplexen. Bestaand groen en bomen zullen deels verdwijnen en nieuw groen wordt pas later weer aangeplant. Overal in en rond het Entreegebied zal er meer verkeer gaan rijden, bijvoorbeeld op Bredewater, Meerzichtlaan, Boerhaavelaan, Van Stolberglaan. De parkeerdruk zal toenemen, waardoor de bestaande parkeercapaciteit in de Waterbuurt en Driemanspolder verminderd. Ook zal er jarenlang overlast zijn van bouwverkeer en bouwlawaai.

 

Ook meedenken?

Het adBADE Bewoners Entreeviesteam BADE is op zoek naar inwoners uit de betrokken wijken die met hen mee willen denken en werken. Begin volgend jaar willen zij reageren op de plannen van de gemeente. Het adviesteam is te vinden op facebook en te bereiken via voorzitter Jacques van der Meer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-