De SniepIn juli verschenen op Facebook en Instagram ads over plannen voor woningbouw op de locatie van hotel-restaurant De Sniep, waarin werd verwezen naar een site waar de woonwensen van geïnteresseerden werden gepeild door middel van een enquête. De resultaten daarvan zijn nu bekend gemaakt.

De site werd bezocht door ruim 9.000 unieke bezoekers waarvan 199 geïnteresseerden de enquête invulden. Het overgrote deel van de respondenten (82,5%) komt uit Zoetermeer. Wat opvalt is dat de invullers voornamelijk ouder zijn dan 55 jaar (63%) en de voorkeur uitgaat naar een koopwoning groter dan 100 m² en een prijsklasse vanaf € 265.000,-.

Wonen nabij het park wordt gezien als zeer belangrijk, evenals dicht bij het centrum en voorzieningen. Bij de mobiliteitsvraag vindt men openbaar vervoer in de nabijheid van groter belang dan een eigen parkeerplek.

Vastgoedontwikkelaar Chronos geeft aan dat de resultaten van de enquête samen met de verkavelingsstudie gebruikt zullen worden voor een voorontwerp. Het overzicht van alle resultaten wordt dinsdag 29 september op de website woonwensen-zoetermeer.nl gepubliceerd.

Op de hoogte blijven van de verschillende projecten voor nieuwbouwwoningen? Op onze websitepagina Overzicht Nieuwbouw vindt u de meest recente ontwikkelingen.

-advertenties-

-goede doel-