20200919 20559De Nederlandse dag van de teckel plaats in de Dorpsstraat werd dit jaar al voor de zevende keer door ’t Dierenparadijs. Normaal gesproken vindt deze dag plaats in mei, maar dit jaar was de organisatie door COVID-19 genoodzaakt het evenement te verplaatsen.

 20200919 20471  

 

De organisatie heeft een aantal aanpassingen moeten doen om de teckeldag door te kunnen laten gaan. Zo was er dit jaar geen groepswandeling, geen fotomoment en waren de workshops en demonstraties van het programma geschrapt, maar de teckels en hun baasjes hoefden zich niet te vervelen.
Zo was er een teckelbraderie met allerlei producten voor de teckels en hun baasjes, een teckelspeeltuin, diverse proeverijen en kon je de nagels van je teckel laten knippen. Ook is er door diverse ondernemers uit de Dorpsstraat leuk op deze dag ingespeeld. Er was teckelijs verkrijgbaar voor de teckels en voor hun baasjes was er speciaal teckelgebak en koekjes voor bij de koffie.

                                 

 

Doordat de evenement ruimte was uitgebreid naar het voetpad langs de Buurtvaert was het mogelijk om de opgestelde regels vanuit het RIVM op te volgen. Ondanks dat er dit jaar geen bezoekers uit België en Duitsland waren trok de dag nog honderden teckels vanuit heel Nederland naar Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-