9789464035568Het nieuwe boek van dichter Gijsbert van Gils uit Buytenwegh is verschenen: 'Medeschepselijkheid - De schepping en het schepsel'. Medeschepselijkheid houdt voor Gijsbert in dat je de aarde en alles wat leeft respecteert.

Gijsbert: “Want waarom zijn we wel medemenselijk – alhoewel we dat vaak beperken tot onze eigen kleur, geaardheid of kerkstroming – en onderdrukken we het lagere schepsel? Wij zijn De Weg kwijt, wij moeten terug naar De Oorsprong.”
Het is alweer de vierde dichtbundel van Gijsbert van Gils, die veel inspiratie haalt uit mensen en situaties om hem heen. “Vaak pik ik een woord op van een gesprek tussen twee mensen en dat blijft in mijn hoofd hangen. Op gegeven moment komt daar een gedicht uit. Ik ga thuis zitten en dan rolt het gedicht er ineens uit,” zegt Gijsbert. Ook het geloof is voor hem een belangrijke bron van inspiratie.

Gijsbert schrijft ook gedichten in de Zoetermeer Actief column 'Uit een Zoetermeerse pen' .

 

20200205_16196Over de auteur

Gijsbert van Gils is in 1989 in Dirksland geboren. Hij heeft het diploma MBO Bedrijfsadministratie. Bij een verzekeringskantoor was hij financieel administratief medewerker. Hij heeft gewerkt voor de wereldwinkel en artikelen geschreven voor PiepVandaag. Nu is hij vrijwillig administrateur bij het Nederlandse Rode Kruis. Eerder heeft hij het boek Bewust eten geschreven en schreef hij verschillende dichtbundels waaronder ‘Gedichten, gedachten, gevoelens’.

Boekgegevens
Medeschepselijkheid - De schepping en het schepsel
Auteur: Gijsbert van Gils
Verkoopprijs: € 14,50, te bestellen via: https://www.bol.com/nl/p/medeschepselijkheid/9300000007181629/?bltgh=sFYkMzhjnToYM9ZdM3xGiA.1_4.5.ProductTitle

Lees ons eerdere interview met Gijsbert van Gils: Tussen-waarom-en-stilte

-advertenties-

-goede doel-