20200713 19369

De gebruikers van het nieuwe Gymworld: Barrry Faas (fysiotherapie), Christa Ros (CGV), Jerry vd Ziel (Pro Patria), Reggy Laatsch en Xander Smits (Freerunners) samen met wethouder Ter Laak

Eén jaar en drie dagen na het slaan van de eerste paal werd Gymworld maandag 13 juli opgeleverd. Peter Picavet, directeur Remmers bouw, droeg het gebouw over aan de nieuwe eigenaar, gemeente Zoetermeer. De komende weken wordt de nieuwe gymhal ingericht en gereed gemaakt voor gebruik.

In de laatste week vóór de oplevering werd nog snel de laatste hand gelegd aan de trottoirs, zodat alle genodigden met schone voeten de hal in konden. Wethouder Ingeborg ter Laak liet de aanwezigen weten bijzonder trots te zijn op het nieuwe Gymworld. “We zijn trots op Gymworld, dat gebouwd is binnen budget én binnen de afgesproken tijd. Het is zó belangrijk om in de stad goede sportvoorzieningen te hebben. Sport is belangrijk voor iedereen, bewegen maakt blij en geeft energie en weerstand. Daarnaast is het een plek om elkaar te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen.”

 20200713 19359 20200713 19348 

Gymworld Zoetermeer

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe gymnastiek-accommodatie die als doel heeft de gehele gymnastieksport in Zoetermeer te versterken. In dit nieuwe iconische gebouw gaan nog dit jaar rond de 4000 Zoetermeerse gymnasten sporten. De grootste verenigingen die straks een plek krijgen in Gymworld zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook is er ruimte voor freerunning, dansen, een sportmedische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf. De hal staat aan de Amerikaweg, vlak bij Cultuurpodium De Boerderij.

Jerry van der Ziel, Pro Patria: “We zijn hier zo’n 5 jaar geleden mee begonnen. Het is geweldig dat het gebouw er nu staat en dat het uiteindelijk binnen een jaar is gebouwd! Ons ultieme doel is om door te groeien als vereniging en dat kan met dit prachtige gebouw. Het is het mooiste turncomplex in Nederland. Uniek, omdat het speciaal voor ons gebouwd is. Ik ben een gelukkig voorzitter!”

 20200713 19360  20200713 19374
20200713 19377 20200713 19379


Iconisch gebouw

Gymworld is op palen gebouwd, zodat onder het gebouw de auto’s kunnen parkeren. Het unieke van het gebouw is dat het gebouwd is ‘om de turntoestellen heen’. Het gebouw is met andere woorden speciaal ontworpen voor de turnsport. De valbakken, waarin sporters hun val kunnen breken bij een oefening, zijn bijvoorbeeld ook verdiept aangelegd. Aan de onderkant van het gebouw, te zien vanaf het parkeerterrein, zie je ook duidelijk de ‘dozen’ hangen aan de vloer van het gebouw, hierin zitten de valbakken.
De architect heeft ook extra rekening gehouden met de zichtlijnen in de gymhal, vanuit de centrale hal kijk je zo alle gymzalen in: de grote turnhal, de kleinere turnhal, de trampolinezaal en de multifunctionele danszaal. De zaal voor de freerunners bevindt zich één verdieping hoger.

Gymworld vormt een nieuwe entree tot Zoetermeer. Automobilisten die voorheen vanuit Leidschenveen via de Amerikaweg de stad binnenkwamen, zagen enkel een groot kaal parkeerterrein voor vrachtwagens, met daarachter de Boerderij. Nu hebben zij vanaf de rotonde een goed zicht op het nieuwe Gymworld en kunnen zelfs door de ramen heen een glimp opvangen van sporters.
Op de feestelijke overdracht maakte wethouder Ter Laak ook bekend dat GymWorld is genomineerd voor de Gemma Smid architectuurprijs, een prijs die elke twee jaar in Zoetermeer wordt uitgereikt.

   
 Eerste paal wordt geslagen, 10 juli 2019  De bouw vordert, oktober 2019
Kunstwerk dat bij Gymworld komt Hoogste punt wordt bereikt, 15 januari 2020

 

Lees ook:

https://www.zoetermeeractief.nl/actueel-nieuws/367-juli-2019/16650-start-bouw-iconisch-gymworld
https://www.zoetermeeractief.nl/actueel-nieuws/373-oktober-2019/17180-bouw-gymworld-vordert
https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/385-februari-2020/17983-dit-wordt-het-kunstwerk-bij-gymworld
https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/382-januari-2020/17747-gymworld-bereikt-hoogste-punt

-advertenties-

-goede doel-