schetsontwerp Letterbeeld Gymworld600De projectgroep kunst Gymworld is eruit. Het kunstwerk Letterbeeld van Michiel Kluiters komt straks bij Gymworld te staan. De projectgroep bestaat uit inwoners, gebruikers van Gymworld en enkele adviseurs. Zij kozen uit 54 inzendingen drie kunstenaars uit die hun ideeën mochten voorleggen.


Uiteindelijk sprak het werk van Michiel Kluiters de projectgroep het meeste aan. “Mijn idee bestaat uit elementen die lijken op losse vormen, maar als je de trap betreedt richting de entree, vormen ze samen het woord Gymworld”, legt Michiel Kluiters uit. De komende tijd gaat de kunstenaar dit idee uitvoeren. De projectgroep begeleidt hem hierbij. Het kunstwerk moet begin herfst klaar zijn.

 

Letterbeeld

Het schetsidee bestaat uit verschillende elementen. Het lijken losse vormen, maar als je de trap betreedt richting de entree, vormen de elementen het woord 'gymworld'. De elementen zijn verschillend in hoogte en hebben soms spannende openingen. Het zijn ook sokkels waarop je kunt gaan staan en zitten. Sporters, maar ook bezoekers, worden zo onderdeel van het kunstwerk. Het is een plek om te wachten, te ontmoeten, te spelen, of als free running oefening te gebruiken. Er is een lichtelement in de letter G. Als je door de ingang in en uit loopt, verandert deze van kleur. Vooral 's avonds geeft dit een spannend beeld. Hoe meer bewegingen van bezoekers, des te sneller dit gaat.
Reggy Laatsch (freerunner): “Dit kunstwerk geeft de keuze om te zitten en met elkaar samen te zijn, maar ook om dynamisch te bewegen.”

-advertenties-

-goede doel-