samSam Vreugdenhil (11 jaar) mocht vandaag SBS6 ontvangen voor een onderwerp in het programma Hart van Nederland. Sam heeft al meerdere acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Lokale media ondersteunen Sam met zijn acties, nu pakt ook landelijke media dit op.


Sam houdt 21 juni  een loterij om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het onderzoek. Afgelopen weekeind, organiseerde Foute-radio nog een 12-uur durende radio uitzending, samen met Sam voor meer aandacht voor de actie. Ook zij kregen vandaag het televisieprogramma Hart van Nederland over de vloer. Sam haalde al eerder de media toen zijn actie op Twitter gedeeld werd door Thomas Acda.acda

Het begin van dit avontuur ligt bij het werkstuk dat Sam wilde gaan houden over  ALS. Dit naar aanleiding van een geldinzameling met Kerst 2019, die werd georganiseerd omdat een leerkracht van zijn school helaas lijdt aan deze ongeneeslijke ziekte. Bij het zoeken naar informatie op het internet, zag Sam dat een eigen actie starten een mogelijkheid was. Zijn doel was toen het behalen van €20,- , maar dit was al binnen een dag behaald en liep snel op tot 100,-.

Inmiddels ligt de teller ruim boven de €5000,-, het uiteindelijke bedrag zal waarschijnlijk nog hoger uitvallen aangezien men nog steeds lootjes kan kopen.
Het item is te zien in de uitzending van vanavond 16 juni die start om 22:30

Zie ons eerder verschenen artikel over Sam : https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/387-maart-2020/18045-sam-11-start-actie-voor-juf
https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/396-juni-2020/18708-sam-houdt-loterij-voor-als

-advertenties-

-goede doel-