IMG 20200304 001102 345Sam Vreugdenhil (11 jaar) heeft al meerdere acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Sam zit op de Paulusschool en een juf heeft deze ziekte. Nu houdt Sam een loterij om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het onderzoek.

Toen Sam hoorde dat een juf aan deze ziekte leed, zocht hij informatie op om te weten te komen wat dit precies is. Hij maakte een werkstuk én hield zijn spreekbeurt over ALS. Sam: “Ik heb al veel op internet erover gelezen. Van deze ziekte ga je op een gegeven moment dood en er zijn geen medicijnen voor. Daarom wil ik graag helpen.”


Sam ging zelf op zoek naar sponsors voor zijn loterij en vond inmiddels al meer dan 100 kadootjes. Dat moet ook wel, want de lotenverkoop gaat hard! De loterij actie loopt vooral via Whatsapp (nummer 06 48337758) en Facebook, maar ook op de ALS pagina op internet kun je zijn acties steunen. De trekking van de Grote SASA *Spreekbeurt Actie Sam ALS* loterij is op 21 juni en de lootje(s) kosten 1 euro per stuk.

Video: Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-