Wilhelminapark 2020 2In het oudste park van Zoetermeer raken de bomen en beplanting op leeftijd en zijn ze gedeeltelijk aan vervanging toe. Een nieuwe beheersvisie is nodig. De gemeente vraagt inwoners om mee te denken over verschillende vraagstukken.

De nieuwe beheersvisie voor het Wilhelminapark wordt opgesteld door ontwerpburo Peter Verkade. Zij hebben de huidige situatie in kaart gebracht en dit vormgegeven met schetsen en foto’s in een overzichtelijke presentatie. De presentatie is te vinden op de Doe Mee website van de gemeente.

Aan de hand van deze presentatie zijn meerdere aandachtspunten en afwegingen ontstaan waar inwoners hun visie op kunnen geven. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren met de mooie grote esdoorns aan de Julianalaan? En hoe kan het herdenkingsmonument beter tot z’n recht komen als middelpunt van het park?

 Wilhelminapark 1953  Wilhelminapark 2020      

De ideeën van de inwoners zijn belangrijk. Wat kan er verbeterd worden aan het park, welke zaken missen er? Via doemee.zoetermeer.nl kun je hierover meepraten. Van elk thema is een aparte pagina met een kort filmpje gemaakt; op deze pagina kun je jouw mening insturen, dit kan tot uiterlijk 1 juli.

 

Foto's: 1953 - I. J. Roos
              2020- Eric Hagg

-advertenties-

-goede doel-