20200513 18918Het monumentale pand Dorpsstraat 7, t Oude Huys, is verkocht aan opleidingscentrum Eerste Verdieping uit Delft. Het pand, waar vroeger het Stadsmuseum gehuisvest was, stond al langere tijd leeg. Het was eerst de bedoeling om er horeca in te vestigen, maar dat is niet gelukt aldus wethouder Robin Paalvast.

’t Oude Huys zal, na verbouwing, gebruikt gaan worden als opleidingslocatie voor onder andere persoonlijke ontwikkeling, trainersopleidingen en ADHD coaching. De eigenaar, Richard Spek, legde 1 miljoen euro neer voor het historische pand, waar nog heel wat aan verbouwd en opgeknapt zal moeten worden. De verbouwing zal plaats vinden in nauwe afstemming met een erfgoeddeskundige en het bevoegde gezag (afd. VVH).

 

Beeldentuin

Eigenaar Richard Spek heeft aangegeven tegemoet te willen komen aan de wens van inwoners om de beeldentuin aan de Dorpsstraat 7 te handhaven. Om te voorkomen dat trainingen en/of opleidingstrajecten last hebben van mensen die in de tuin de beelden komen bekijken, worden openingstijden gehanteerd. Vooralsnog is zondagmiddag aangehouden als openingstijdstip.

 

Eerste Verdieping

eerste verdiepingDe Eerste Verdieping opleidingen is een opleidingsinstituut dat nu gevestigd is in Delft. Er worden vele trainingen en opleidingen aangeboden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals NLP opleidingen en Systemisch Werk. Ook is het mogelijk om workshops te volgen zoals Familieopstellingen of Body Mind. Oprichters Richard Spek en Cathelijne Wildervanck startten opleidingsinstituut Eerste Verdieping 15 jaar geleden, om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.
Eerste Verdieping was nog niet bereikbaar voor toelichting op de plannen die zij hebben in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-