20200501 145432 002De Waterbuurtvereniging en het Wilmahuis zijn samen aan de slag gegaan om rugzakjes te verzamelen en te vullen voor gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos. Ook deze kinderen hebben te maken met coronabeperkingen, maar hebben nauwelijks mogelijkheden.


20200501 140321 002De kinderen moeten nu in hun tent blijven waar echt niks te doen is. Naar school gaan was al geen optie, maar buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes kan nu ook niet meer.

In de Waterbuurt laagbouw in de wijk Meerzicht werden zo’n kleine 50 rugzakjes opgehaald, ook werd er geld overgemaakt door bewoners voor een rugzakje en/of inhoud van de rugzakjes. Het Wilmahuis kwam met 14 gevulde rugzakjes die de kinderen die in het gezinshuis wonen zelf hebben gevuld. Het Wilmahuis en de Waterbuurtvereniging stelden beide een bedrag beschikbaar voor het vullen van de rugzakjes bij speelgoedwinkel Intertoys in het Stadshart. Sebastiaan en Suzan van Intertoys deden hun best om alle rugzakjes te voorzien van leuk en leerzaam speelgoed.

-advertenties-

-goede doel-