paulusschool google mapsMarieke Vreeburg, directeur van De Paulusschool, is vol vertrouwen dat haar school vanaf 11 mei weer open kan. “Ik ben heel blij dat we weer mogen lesgeven én dat we nu nog bijna drie weken de tijd hebben om alles goed te regelen!”


De 400 leerlingen van De Paulusschool zijn vanaf 11 mei weer welkom op school, maar wel in halve klassen. “We hebben ervoor gekozen om de leerlingen om de dag naar school te laten gaan, de helft in de klas en de helft zit dan thuis. Zo hebben we genoeg tijd met de kinderen om naast de lessen ook aandacht te besteden aan het sociale aspect.”
In de meivakantie heeft de directeur gelukkig nog voldoende tijd om de puzzel compleet te krijgen wie er op welk moment naar school gaat. “We houden zoveel mogelijk rekening met gezinnen, zodat alle kinderen uit één gezin op dezelfde dag naar school kunnen. Dat is nog even puzzelen!”, aldus Marieke. De school was er al langere tijd mee bezig hoe de herstart zou kunnen gaan en had al meerdere scenario's uitgewerkt. Nu duidelijk is wat er wél en niet mag, kan er dan ook meteen begonnen worden met concrete plannen. "Nog niet alles staat vast, misschien komen er nog looplijnen door de school, maar dat gaan we de komende weken regelen", aldus Marieke.

 

Afstand houden voor kinderen niet nodig

Afstand houden is voor de kinderen niet nodig, volgens de nieuwe richtlijnen van het RIVM. De afstand-regel geldt wel voor de volwassenen onderling, zoals de leerkrachten en ondersteunend personeel. De kinderen wordt verder gevraagd extra op hygiëne te letten en er wordt extra vaak schoongemaakt in de klassen. De klassen houden onderling wel afstand, zo speelt er maar 1 klas tegelijk buiten.
Ouders wordt gevraagd om het kind vóór het schoolplein af te zetten en buiten zoveel mogelijk afstand te houden met andere ouders. Contact met de juf of meester zal nog vooral via (video)bellen gaan, of met afstand op het schoolplein.

 

Leerplicht

Directeur Marieke is er niet bang voor dat de ouders hun kinderen thuis houden uit angst voor coronabesmetting. “Dezelfde situatie hadden we ook vóórdat de scholen dicht gingen. Er is leerplicht, maar in dit geval zal de onderwijsinspectie niet meteen op de stoep staan. Wat wij wél doen is met de ouders in gesprek gaan als zij twijfels hebben over de veiligheid of besmettingsgevaar.”
Alle leerkrachten van De Paulusschool hebben er zin in om weer aan de slag te gaan. “Leerkrachten die zelf in de risicogroep vallen of klachten hebben blijven natuurlijk thuis, maar wij hebben geen signalen gehad dat er leerkrachten niet voor de klas durven uit angst voor besmetting. De leerkrachten zijn juist heel blij dat ze weer aan de slag mogen met hun kinderen!”

 

Groep 8

Groep 8 is tijdens het thuisonderwijs al druk aan het oefenen geslagen voor de musical, teksten en liedjes zijn door de leerlingen al zelfstandig geoefend. “We hopen dat de groep 8 musical kan doorgaan, maar deze staat ook gepland voor 10 juli, dat duurt nog een ruime twee maanden! Ik zie zeker mogelijkheden voor de musical, eventueel met minder bezoekers.”
Ook het groep 8 schoolkamp, dat op het laatste moment afgeblazen werd, kan hopelijk nog doorgaan in de laatste week van het schooljaar.

Foto: Paulusschool, google maps

-advertenties-

-goede doel-