Het Schooljournaal ONC Clauslaan wordt opgenomenOranje Nassau College (ONC) Clauslaan zendt elke schooldag om 16.00 uur een live Schooljournaal uit. De school houdt op deze manier leerlingen en ouders op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen nu de school dicht is maar het onderwijs wel doorgaat.

Rik Zwart, teamleider op het ONC: “We willen leerlingen en ouders in deze bijzondere tijd zo goed mogelijk informeren, helpen en geruststellen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ook het Schooljournaal hiervoor in te zetten.” Het Schooljournaal is een extra communicatiekanaal naast e-mail, brieven en website. Zwart: “De informatie uit het Schooljournaal krijgen onze leerlingen en ouders ook via de mail. In het journaal kunnen we de informatie nog eens extra verduidelijken. En leerlingen en ouders kunnen direct via de chat hun vragen stellen.”

 

Serieus én luchtig

Het Schooljournaal zendt behalve de laatste informatie, ook andere items uit: een kookles vanuit de schoolkeuken, een sportchallenge om de leerlingen te laten bewegen, een biologielesje over waarom handen wassen zo belangrijk is. En we zien de ‘strubbelingen’ van docenten in een school zonder leerlingen: de l.o.-docent trekt na het gooien van de bal een sprintje naar de andere kant van het gymlokaal om de bal daar weer op te vangen, de pauzesurveillant spreekt een verdwaalde docent aan op rennen op de gang. “We willen het Schooljournaal een beetje luchtig houden”, legt Zwart uit. “Onze leerlingen hebben het al moeilijk genoeg. Ze moeten leren terwijl ze om zich heen alle berichten over het coronavirus horen. Daarbij missen ze het contact met hun vrienden. We geven daarom serieuze informatie en tonen daarnaast leuke lesjes of een grappig filmpje.”

Positieve reacties

De school heeft van verschillende kanten al veel positieve reacties gekregen op de journaals van de afgelopen dagen. Zwart: “Al een aantal jaren verschijnt er elke maand een Schooljournaal met activiteiten, weetjes en interviews. Deze journaals worden heel goed bekeken. We hopen dat leerlingen en ouders ook blijven kijken naar dit dagelijkse Schooljournaal. Om ze op de hoogte te kunnen houden van het laatste nieuws én om ze een hart onder de riem te steken.”

Het Schooljournaal is elke schooldag om 16.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van ONC Clauslaan: https://www.youtube.com/user/ONCcl

 

-advertenties-

-goede doel-