Via hun website laat het mboRijnland weten dat zij door de Corona crisis gaan sluiten. De onderwijsinstelling ziet veel onrust over de gezondheid van studenten en medewerkers. Met de sluiting hopen zij een einde te maken aan de onrust rond de Coronabesmetting op school.

coronavirus2

MboRijnland schrijft op hun site: 

'Het College van Bestuur van mboRijnland heeft in afstemming met haar Raad van Toezicht het besluit genomen, om van maandag 16 maart tot en met dinsdag 31 maart het onderwijs op alle locaties op te schorten. Doelstelling is het onderwijs, al dan niet op afstand, zo snel mogelijk weer op te pakken. Praktijkexamens gaan hierdoor niet door. De schriftelijke examens van het vavo gaan wél door.

MboRijnland ziet veel onzekerheid, onrust en onduidelijkheid over het coronavirus in de samenleving. De gezondheid van medewerkers en studenten is voor ons belangrijk. Verder staat de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs onder druk, als gevolg van begrijpelijke individuele afwegingen van studenten, ouders en docenten om nu niet naar school te komen. 

Met dit besluit verwacht het College van Bestuur de noodzakelijke bijdrage te leveren aan het herstellen van de rust, zodat we deze situatie met elkaar in goede banen kunnen leiden.'

Het mbo volg hiermee de universiteiten en hbo instellingen die voor het weekend al besloten om te sluiten. 

 

Lees ook eerste Corona patiënt in Zoetermeer gediagnostiseerd.

-advertenties-

-goede doel-