coronavirus 150x100 1Een zestigjarige patiënt uit Zoetermeer is getest en positief gebleken op het nieuwe coronavirus. Dit is vastgesteld na laboratoriumonderzoek. De patiënt zit met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.


In totaal zijn er in regio Haaglanden 29 personen besmet geraakt met het coronavirus, zo meldt de GGD Haaglanden. Daarvan zijn nu nog 26 mensen besmet, drie eerdere patiënten zijn inmiddels volledig hersteld.

 

Contactonderzoek

GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de personen die in thuisisolatie zitten tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, wordt hen gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.

 

Gewijzigd testbeleid

De overheid heeft extra maatregelen genomen om brede verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Verder is landelijk bepaald dat minder mensen op coronavirus worden getest. Alleen mensen van 70 jaar en ouder en mensen die klachten hebben en die kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door hart- en longaandoeningen, worden getest. GGD Haaglanden voert een contactonderzoek rond deze kwetsbare personen uit. Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die mogelijk het coronavirus hebben, zonder dat dat bevestigd is met een laboratoriumtest. Er wordt vanuit gegaan dat ze het algemene advies volgen om thuis te blijven bij klachten.Lees wat er wel en niet open is in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-