dp oude kerk 10Het Wilhelminapark is het oudste park van Zoetermeer. De bomen en beplanting in het park raken ook meer op leeftijd en zijn gedeeltelijk aan vervanging toe. In de komende 10 jaar wordt het groen in het park geleidelijke vervangen met behoud van het historische karakter van het park.

De gemeente zal een visie opstellen voor het Wilhelminapark voor de komende opknapbeurt van het park. Inmiddels is de huidige kwaliteit van de bomen in het park geïnventariseerd op de mate van aantastingen door ziekten en welke levensverwachting er nog is voor deze bomen en de beplanting. In de visie komt ook het onderhoud van de rest van het park, zoals de paden, de oevers en de brug (zijde Julianalaan) aan de orde. Het externe bureau Peter Verkade in Boskoop heeft van de gemeente de opdracht gekregen om de visie op het groen (beplanting en bomen) in het Wilhelminapark samen met bewoners vorm te geven.

Samenspraakbijeenkomst

Om deze visie vorm te geven, zal het bureau Peter Verkade een samenspraakbijeenkomst organiseren om omwonenden en andere belanghebbenden te raadplegen over de visie op het groen van het Wilhelminapark. In de samenspraak worden de omwonenden vooral geïnformeerd over de plannen. Meningen, suggesties, ervaringen en ideeën worden actief geïnventariseerd en zullen waar mogelijk worden meegenomen in de visie.

-advertenties-

-goede doel-