20200208 16255De keuken van Stichting Iedereen Een Maaltijd (SIEM) is afgelopen maand compleet verbouwd. Met de steun van verschillende fondsen en diverse acties kan Brenda Hartgring nu in een moderne en hygiënische keuken alle maaltijden bereiden.


Aanrechtbladen werden vervangen, nieuwe keukenapparatuur geplaatst en de keuken kreeg een nieuwe bar. “Er is nu veel meer ruimte in de keuken”, vertelt Brenda blij, “zo kun je gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk werken zonder dat je elkaar constant in de weg loopt.”
Toen Stichting Iedereen Een Maaltijd startte in het Woonhart in februari 2017, was er geen werkzame keuken in de lunchroom.Met apparatuur van thuis zijn wij gestart, maar dat is niet afdoende" licht Brenda toe. Voortaan worden in de nieuwe keuken alle maaltijden bereidt voor de bezoekers van de lunchroom, maar ook voor vele Zoetermeerders die het financieel wat minder hebben en van de stichting een maaltijd krijgen.

 20200208 16262  20200208 16264
 Een van de jonge vrijwilligers van de stichting helpt mee achter de bar  Voor de kinderen is er een nieuwe speelhoek, met een uitgebreide keuken om ook lekkere maaltijden te maken.

 

“Binnenkort start ook ons nieuwe project EMIE”, legt Brenda uit, “Eten Met Iets Extra’s. Iemand koopt een maaltijd en krijgt er gratis een maaltijd bij. Een vrijwilliger gaat vervolgens met beide maaltijden naar de klant toe en eet samen met de klant. Iemand die eenzaam is en anders altijd alleen eet, heeft zo niet alleen een lekkere maaltijd, maar ook een gezellige avond! Maar ook de vrijwilliger kan hiermee geholpen worden, denk aan iemand die anders geen eten zou hebben, of de taal moet leren, een win-win situatie dus voor beide kanten."

 

Heel veel hulp

Het idee is al een paar jaar oud en intussen hebben veel fondsen en organisaties zich gemeld om de start van EMIE te steunen. “Het is geweldig hoeveel steun we krijgen! Fonds 1818, Oranjefonds, vsb fonds en Rabo fonds helpen mee en dat zijn alleen nog maar de grootste fondsen. Het is fijn dat we na een hele tijd voorbereiding straks eindelijk echt kunnen starten!”

-advertenties-

-goede doel-