20191204 14335Gitano kreeg donderdagmiddag zijn eigen, aangepaste, rolstoelfiets na een grandioze actie van Zoetermeerse inwoners. Nu kan de zwaar gehandicapte jongen met de fiets naar school gebracht worden en ook eens zijn broertje en zus fietsend van school halen.

20191204 14326In september startte hulpverleenster Ditte een actie voor Gitano, die nu 7 jaar is. Ditte: “Gitano geniet van buiten zijn, wandelen in wind en regen vindt hij geweldig. Het maakt zijn wereld zoveel groter dat hij nu ook met de fiets ergens naar toe gebracht kan worden!”

Samen met Ditte, zijn ouders, zus Nikita en broertje Pascal mocht Gitano de rolstoeltransportfiets donderdagmiddag ophalen bij Van der Velde Tweewielers in Seghwaert. Gitano kan niet praten, maar zat duidelijk te stralen van blijdschap in de rolstoelfiets. Met kleine geluidjes en gebaren maakte hij goed duidelijk dat hij genoot van de rondjes die hij al fietsend maakte op het plein bij het winkelcentrum.

Moeder Bianca: “Het is geweldig dat de fiets er nu echt is! We hebben veel acties gedaan, zoals crowdfunding en een spinningmarathon om geld op te halen. Het laatste bedrag werd door een lieve Zoetermeerder bij gelegd en toen kon de fiets echt besteld worden! Gitano houdt er enorm van om buiten te zijn en nu kunnen we met alle kinderen lekker op de fiets ergens naar toe gaan!”

Ook grote zus Nikita is enorm blij voor haar broer, door hem liefkozend Tano genoemd: “Je ziet gewoon aan hem dat hij onwijs blij is met de fiets! En ik ben ook blij, want nu kan Tano mij ook eens op de fiets van school komen halen en dat wil ik al heel erg lang!”

De rolstoeltransportfiets heeft trapondersteuning en een kinderzitje achterop, zodat Gitano’s jongere broertje ook veilig mee kan. Gitano kan er met zijn eigen rolstoel gemakkelijk op gerold worden. Bianca: “Vroeger namen we hem nog wel eens in een bakfiets mee, maar daar is hij nu echt al veel te groot voor, dat past niet meer.”

-advertenties-

-goede doel-