De SP Zoetermeer heeft afgelopen dinsdag samen met medewerkers van de sociale werkplaats DSW Rijswijk gestaakt voor het behoud van de sociale werkplaats en tegen de plannen van het kabinet voor de Participatiewet.

img-20140213-wa0000Ruim 6.000 mensen uit de sociale werkvoorziening kwamen naar de manifestatie in Den Haag die was georganiseerd door Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak. De demonstranten worden woedend over de plannen van staatssecretaris Klijnsma. Hierdoor moeten mensen die nu nog beschut werken in de sociale werkvoorziening straks de reguliere arbeidsmarkt op terwijl daar steeds meer banen verdwijnen.

De werknemers van de sociale werkplaats ervaren nu al steeds meer druk om buiten de poorten van het SW-bedrijf te werken en als dat niet lukt wordt de zekerheid om terug te keren steeds kleiner. Door de crisis is er al flink minder werk en daarbovenop komen ook nog eens de bezuinigingen op de begeleiding op de werkplek.

Er kwamen ook een aantal Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen op het podium die allen hun verhaal mochten doen. Dat lukte niet altijd even goed want elk Kamerlid werd keihard door de mensen uitgejoeld waarbij vooral de PvdA het moest ontgelden. Het enige Kamerlid dat luid applaus ontving was SP voorman Emile Roemer. Maar het geluid dat vooral het plein overstemde was dat van actie. De mensen in de sociale werkplaats laten zich niet als speelbal gebruiken en voeren de druk verderop om deze desastreuze plannen van tafel te krijgen.

In plaats van de sociale werkplaatsen kapot te bezuinigen moet ervoor worden gezorgd dat medewerkers van de sociale werkplaats niet thuis komen te zitten door de bezuinigingen, er niet verder bezuinigd wordt op hun begeleiding, er perspectief blijft op een normale loonontwikkeling en dat de sociale werkplaats een vangnet blijft met voldoende goed werk voor de mensen die daar op aangewezen zijn. De SP zal zich daar samen met de werknemers uit de sociale werkplaats voor blijven inzetten.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-