VerlichtingIn de donkere maanden is er vaker sprake van woninginbraak. Naast gestolen en vernielde spullen heeft een inbraak ook een grote impact op het leven van de slachtoffers. Gelukkig kan je zelf al veel doen om de kans op inbraak te verkleinen. In deze serie bespreken we vandaag de Verlichting .

 
Een inbreker wordt niet graag gezien. Vandaar dat verlichting een goede oplossing is om potentiële inbrekers in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast is het ook wel prettig om zelf thuis te komen bij een goed verlichte woning. Verlichting kan door middel van een schemerschakelaar automatisch worden ontstoken en gedoofd. Ook kun je kiezen voor ‘schrikverlichting’, deze wordt ingeschakeld door een bewegingsmelder of door de alarminstallatie.

Verlichting bij de voordeur, in de tuin of bijvoorbeeld op de galerij, geeft een verhoging van de sociale veiligheid. Bezoekers zijn duidelijk zichtbaar en herkenbaar, zowel vanuit het gebouw als vanuit de omgeving.

Een ander goed alternatief is werken met tijdschakelaars of een domotica systeem. Op deze wijze wordt je verlichting automatisch ingeschakeld als je niet thuis bent. Met een domotica kan de verlichting zelfs op afstand worden ingeschakeld, bijvoorbeeld als je op vakantie bent en er bij vertrek niet aan hebt gedacht je verlichting in te stellen.

Kortom, er zijn verschillende manieren in diverse prijsklassen om de beveiliging van je woning, naar een hoger niveau te tillen.

 

Voor meer informatie en advies over het beveiligen- en/of voor een beveiligingscheck van je woning kun je terecht bij Bouwhof of kijk op www.bouwhof.nl/veiligwonen 

 

Alle artikelen in deze serie vind je hier terug: zoetermeeractief.nl//veilig-wonen

-advertenties-

-goede doel-