Bijenlint 1Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert dinsdag 30 juli 2019 een speciale gratis wandeling langs het bijenlint. Dit ‘lint’ bestaat uit bij-vriendelijke beplanting en bijenhotels in Seghwaert en is dit voorjaar aangelegd.


De wandeling start om half 10 in de Hof van Seghwaert, achter Gaardedreef 189, langs het grasveld. Tijdens de wandeling wordt veel verteld over de bijen en het lint. Bij de Zoete Aarde is een pauze voor koffie of thee (niet gratis) en kunt u even rondkijken. Er is een winkeltje geopend, waar zelfgemaakte producten van de tuin worden verkocht.

Tussen half 12 en 12 uur lopen de deelnemers via een korte route terug naar het Hof van Seghwaert. Eventueel kunt u ook van station de Leijens met Randstad Rail 3 naar Seghwaert of huis gaan.

 

Stichting Gezond Natuur Wandelen

Het uitgangspunt van Stichting Gezond Natuur Wandelen is bewegen, buiten zijn en sociaal met elkaar omgaan. Zo kun je laagdrempelig in de eigen woonwijk met een wandelgroep lopen. De wandeling van ongeveer een uur is bedoeld voor mensen die weinig bewegen. Meer bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. Daarnaast is het heel gezellig en sociaal. De wandelingen zijn gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Iedereen die het leuk vindt om met oog voor de natuur een uurtje te wandelen is welkom.

Er zijn al 4 locaties in Zoetermeer waar elke week om 10 uur gestart wordt. De wandelingen gaan ook in alle vakantieperiodes door en ook bij regen.
Dinsdagochtend: Hof van Seghwaert, achter Gaardedreef 189, wijk Seghwaert
Woensdagochtend: Balijhoeve, Kurklaan 100 wijk Rokkeveen
Woensdagochtend: Buurttuin de Zoete Aarde, Broekwegzijde 95 wijk de Leijens
Donderdagochtend: Palet Welzijn Dienstencentrum Bijdorp, Bijdorplaan 471-477 wijk Driemanspolder

Wilt u ook meewandelen met een wandelgroep? Kijk dan op Facebook Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer of op de website www.GezondNatuurWandelen.nl voor locaties en tijden. Aanmelden is niet nodig.

Heeft u vragen e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

-advertenties-

-goede doel-