jasvantaal aprilJas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.

Wijkwethouder Margreet van Driel onthulde donderdag 11 april het eerste raamgedicht op Kindcentrum De Touwladder in Seghwaert.
In korte workshops wordt steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijk Noordhove-Seghwaert. Vanaf 11 april worden alle gemaakte gedichten in de vorm van raamgedichten verspreid en opgehangen bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren in Noordhove-Seghwaert. Hierdoor wordt in de hele wijk zichtbaar welke gedichten er zijn gemaakt door haar jongste bewoners.

 

Thema’s

Er wordt aangesloten bij thema’s die op het moment van de workshop centraal staan in de wijk of bij de instelling. Hierdoor wordt Jas van Taal een onderdeel van het thema waar de kinderen en de medewerkers mee bezig zijn. In Noordhove-Seghwaert zijn de thema’s Herfst, Winter, Ziek en Gezond en Lente in gedichten verwerkt. Tot eind 2019 wordt er gewerkt aan het project. Dorp/Driemanspolder is de volgende wijk voor Jas van Taal.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-