dp ckc 3Het gehandicaptentoilet van het CKC is -eindelijk- klaar en in gebruik genomen. Na de verbouwing en opening van het CKC in februari 2018 bleek al snel dat er problemen waren met de toegankelijkheid. De fractie van Zó! Zoetermeer heeft hierover meerdere malen bij het college aan de bel getrokken.

Chi Nguyen van het CKC betreurt dat het herstellen van de toegankelijkheid zo lang duurt. “Ons gebouw is van de gemeente, dus wij zijn ook afhankelijk van de projectleider van de gemeente. De levering van materialen werd keer op keer uitgesteld, waardoor het heel lang duurde voor het toilet goed opgeleverd kon worden”. Het gehandicaptentoilet is nu hersteld in samenwerking met de toegankelijkheidsraad, Chi gaat er vanuit dat het nu in orde is en alle bezoekers van het CKC gewoon naar de wc kunnen.

 

Toegangsdeur

Ook de toegangsdeur is niet goed toegankelijk voor gehandicapten, deze wordt volgens de planning begin maart vervangen door automatische schuifdeuren. Chi: “Schuifdeuren zijn veel veiliger, we merken nu dat niet alleen gehandicapten maar ook andere mensen moeite hebben om de deuren open te krijgen. Doordat het gebouw ovaal is, staat er soms veel wind op de deuren waardoor ze zwaarder opengaan.” 

Om ervoor te zorgen dat iedereen naar binnen kan bij het CKC staat nu continu één van de deuren open. “Dit is natuurlijk geen goede situatie, maar wij vinden het belangrijker dat al onze bezoekers naar binnen kunnen!”, aldus Chi.

 

Vragen aan college

Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer heeft over de toegankelijkheid van het CKC meermaals vragen gesteld aan het college. Het college had ook toegezegd de ‘planning van de openstaande punten monitoren en de raad te informeren over de voortgang’, maar dit is tot nu toe niet gebeurd volgens de fractie.

-advertenties-

-goede doel-