Op zaterdag 8 en zondag 9 december was iedereen welkom op speelboerderij ‘het Buitenbeest’ aan de Voorweg, om te genieten van het winterfeest. Er waren talloze activiteiten voor de kids georganiseerd. Ook een gezellig praatje met de kerstman behoorde tot de mogelijkheden.

winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 018

Een van de vele activiteiten die gretig aftrek vond, was de schaatsbaan waar de kinderen op een ludieke wijze schaatsles kregen van een fraai uitgedoste ijsmeester. Maar ook de vele workshops werden druk door de jongens en meisjes bezocht. Zo konden ze kerststukjes maken, wensboom kaartjes maken, windlicht knutselen, kerstbal versieren, kerstkoekjes en broodjes bakken.

winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 049 winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 043

De stoere jongen en meisjes konden buiten meedoen met een heuse rodeo. De iets jongere kinderen kozen meer voor een paar rondjes met een echte draaimolen. Andere leuke spelletjes die gedaan werden waren 'rendiertje prik', kerstblik gooien, en spijker slaan. 

winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 011 winterfeest 2018 speelboerderij buitenbeest 003

Maar ook aan het inwendige kind en natuurlijk papa's en mama's was gedacht. Zo waren er kraampjes waar poffertjes, popcorn, niet-alcoholische glühwein, chocolademelk, een broodje worst of marshmellows te verkrijgen waren. Voor de liefhebber was er in een stukje educatie voorzien middels informatie borden bij de boerderij over rendieren en kalkoenen. Informatie over egels werd gegeven door  vrijwilligers van de egelopvang.

Deelname aan al deze activiteiten en workshops verliep via een afteken/deelname kaart. De sfeer was gezellig. Overal vrolijke en opgewekte gezichten. Soms ook zeer serieuze, intens geconcentreerde gezichten. Hieronder nog een aantal impressiefoto's.

Tekst en foto's: Guus Pauwels

 

 

-advertenties-

-goede doel-