20181122 1603Het ONC Clauslaan staat deze hele week in het teken van het goede doel. Tijdens de projectweek In beweging voor een ander zal de school zo veel mogelijk geld ophalen voor twee goede doelen: een school in Suriname en Dance4life.

Bijna alle klassen doen mee aan deze projectweek. Zo hebben de leerlingen van leerjaar 1 met een sponsorloop geld opgehaald voor een school in Suriname. Deze school biedt onderwijs aan leerlingen met verschillende onderwijsbehoeften. Zoals leerlingen met een lichte verstandelijke handicap, het syndroom van Down en kinderen met adhd en dyslexie. Ook drumtastic, een ritmische work-out, stond op donderdag op het programma voor de eersteklassers.

20181122 1611Challenges

De leerlingen van de leerjaren 2 en 3 komen in beweging voor Dance4life. Dance4life geeft wereldwijd seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Met verschillende challenges - een dansmarathon, panna, een game-challenge en een debat – zamelen de leerlingen geld in voor dit belangrijke doel.
Ook kregen de leerlingen gastlessen van Calvin en Laras uit Papoea Nieuw-Guinea. Geconcentreerd luisterden de leerlingen naar hun verhaal over ongelijkheid van jongens en meisjes in Papoea Nieuw-Guinea. Calvin en Lara geven nu 3 maanden voorlichting op middelbare scholen in Nederland, met het hier opgehaalde geld willen ze daarna ook in hun eigen land voorlichting op scholen gaan geven.

 

20181122 1616Scholenpagina

Op de scholenpagina's van Dance4Life is te zien dat het ONC Clauslaan het als school erg goed doet met deze actie, de school staat met ruime voorsprong bovenaan met de inzamelingsactie. Vrijdag 23 november, de actie is nog niet helemaal afgelopen, was er al 2441 euro opgehaald. Ook leerlingen van het ONC hebben op de site persoonlijke pagina's aangemaakt om sponsors te werven.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-