black 1271449 1280Black Friday is een bekend concept aan het worden in Nederland. Aanstaande vrijdag zullen verscheidene winkels in het Zoetermeerse Stadshart en Woonhart meedoen aan dit van oorsprong Amerikaanse evenement.

 

Wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday, oftewel zwarte vrijdag, is de dag na het Amerikaanse feest Thanksgiving en wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Dit wordt door winkeliers sterk bemoedigd met het geven van fikse kortingen en houden van flitsende aanbiedingen. Tevens gaan de winkels vaak om middernacht of vroeg in de ochtend open wat een groot aantal klanten trekt die als eerste gebruik willen maken van de aanbiedingen. De nadruk ligt de laatste jaren vooral op televisies, spelconsoles, wasmachines of dergelijke dure apparatuur.

De term zwarte vrijdag slaat voornamelijk op de gigantische files en groepen voetgangers ten tijde van de uitverkopen en rondom Thanksgiving in Amerika. De term werd in eerste instantie vooral gebruikt door politie agenten om de drukte aan te duiden. Black Friday is pas sinds enkele jaren een begrip aan het worden in Nederland maar het concept lijkt succesvol en ook dit jaar kijken veel mensen uit naar de spectaculaire dag en zijn aanbiedingen. Navolgend op Black Friday komt Cyber Monday de maandag na Black Friday. Tijdens Cyber Monday ligt de nadruk vooral op het online winkelen. Ook op deze dag zijn de kortingen groots en zijn er vaak unieke flitsaanbiedingen die enkel tijdens deze specifieke dag gelden. Ook Cyber Monday wordt goed ontvangen in Nederland met het Sinterklaas feest en daaropvolgende kerstdagen voor de deur.

Facebook post

Black Friday in Zoetermeer

Black Friday 1080x378Aanstaande vrijdag 23 november zullen in het Stadshart Zoetermeer winkeliers meedoen met het Black Friday concept en van 09:30 tot 21:00 hun deuren openen voor klanten. Bijna elke winkel in het Stadshart doet mee met unieke aanbiedingen. Zo zijn er kortingen van 10% tot wel 50% bij verscheidene winkels maar ook specifieke producten zoals videogames, voedsel of een likeur naar keuze in de aanbieding zijn. Onder andere Media Markt, Intertoys, The Sting, Van Haren en Vitaminstore doen mee. Voor het gehele aanbod kunt u kijken op de Black Friday pagina van het Stadshart door hier te klikken.

Ook het Woonhart doet mee met Black Friday en heet klanten van harte welkom bij al haar winkels. Leen Bakker, JYSK, Keukenconcurrent, HACO, Kwantum en vele andere doen mee en stunten graag met hun producten. Er is tevens ruime parkeergelegenheid op het parkeerdek en de eerste twee uur parkeren is geheel gratis. Woonhart Zoetermeer nodigt klanten uit voor een gezellig en vooral supervoordelig dagje winkelen. Voor een overzicht van deelnemende winkels en aanbiedingen klikt u hier.

 

-advertenties-

-goede doel-