ja ik wil stadsmuseumHet Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen. Op 11 november sluit het museum de deuren. Het nieuwe museum gaat in april 2019 open, aan het Zuidwaarts 2. In de herfstvakantie is de laatste kans om nog een keer het oude museum te bezoeken. Er is genoeg te zien voor jong en oud.

Speciaal voor kinderen is er daarom de ‘Zeg jij ja, of zeg jij nee?-route’ uitgezet. Overal in het museum en in de tuin worden vragen gesteld. Afhankelijk van het antwoord komt men steeds een stapje verder. De ‘Zeg jij ja, of zeg jij nee?-route’ kost € 1,00. De entree voor het museum is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. Daarnaast kan meegedaan worden aan de landelijke actie ‘Museumkidsweek’ met als thema ‘Vriendschap’. Het doel: vind Tikkit in het museum, maak een selfie met hem en stuur die in. Je maakt kans op een leuke prijs voor jou en je vrienden.

De tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ gaat over trouwen. Hier zijn trouwfoto’s van toen en nu te zien. Zo is te zien hoe trouwjurken zijn veranderd over de loop van de tijd. Wil je weten hoe je er zelf uitziet in een trouwjurk? Trek er een aan!

Openingstijden
In de herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) tijdens de openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 - 16.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 -17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-