Hoe vaak zie je een expositie van een kunstenaar én haar twee dochters? Bij TERRA is van 29 september t/m 28 oktober de expositie ‘DNA’ te zien van Fieke Hordijk en haar dochters, Anne en Charlotte Wagemaker.

18 09 28 Terra DNA 0005 bewerkt“We maakten een speciale selectie uit ons werk, om overeenkomsten en verschillen te laten zien”, aldus Anne. “We zijn erg verschillende types, maar zien alle drie de bijzondere mogelijkheden van bepaalde materialen. Ik denk dat wij het allen een uitdaging vinden om een voor iedereen bekend materiaal, zoals metaal of hout, op zo’n manier te bewerken dat het een totaal nieuw uiterlijk krijgt.”

Fieke werkt hoofdzakelijk met metalen: koper, messing, staal, rvs en brons. Tijdens de studie die Charlotte volgde aan de Hogeschool van de Beeldende Kunsten in Utrecht raakte zij gefascineerd door de mogelijkheden die laseren biedt. Het werk van Anne Wagemaker is een verzameling van studies naar textiel, kleurige patronen en materiaalontwikkeling in epoxy’s.

De expositie ‘DNA’, is  t/m 28 oktober te zien in het TERRATORIUM (geopend van wo t/m zo van 13-17 uur). Adres: Dorpsstraat 12, 2712 AK Zoetermeer (toegang gratis). Fieke is aanwezig op zaterdag 13 en zondag 21 oktober.

-advertenties-

-goede doel-