DSC01357Organist Ronald de Jong zal zaterdagavond 29 september een orgelconcert geven op het monumentale Lohman-orgel uit 1838 in de Oude Kerk in Zoetermeer. Op het programma staan werken van J.S Bach (1685-1750).


J.S Bach heeft als een van de grootste muzikale genieën ooit, heel veel muziek voor orgel geschreven. Bach was zelf dan ook een uitmuntende organist die vermaard was door zijn techniek en improvisatiekunst. Ronald de Jong heeft een prachtige keuze gemaakt uit zijn oeuvre.
Op het programma staat o.a. de monumentale Fantasie en fuga in g.kl terts en het Preludium en fuga in c.kl terts. Daartussen enkele prachtige koraalbewerkingen, waaronder het lieflijke Schmucke dich,o liebe Seele.
Tevens zal de Jong een aantal kortere werken spelen uit “Das Wohltemperierte Klavier“.

 

De kerkzaal is open vanaf 19:30 uur. Er staat dan een kopje koffie of thee voor u klaar. Voorafgaand aan het concert wordt een toelichting op het programma gegeven door de musicus.

Toegangsprijzen:
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7
korting voor SCOKZ donateurs
kaartverkoop bij de entree

 

Lunchpauzeconcert 

Woensdag 26 september a.s zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) te Zoetermeer verzorgd worden door Lisa Franken.
Lisa speelt tijdens dit concert op 2 instrumenten, nl de piano en de cello.
Op beide instrumenten verstaat ze de kunst om te kunnen schitteren. Ze heeft dan ook voor beide instrumenten haar diploma aan het Conservatorium behaald. Een niet veel voorkomende combinatie onder musici.

Aanvang concert 12.45 uur. Toegang gratis (collecte bij uitgang)

-advertenties-

-goede doel-