Onder de titel 'Herinnert u zich deze nog?' opent het Historisch Genootschap ‘Oud Soetermeer’ op zaterdag 22 september in ’t Nieuwe Huys, Dorpsstraat 132 een unieke tentoonstelling over de jeugd in Zoetermeer in de jaren zestig. Niek Nieuwenhuijsen, babyboomer en bestuurslid van het HGOS, nam hiertoe het initiatief.

Optreden Teetotallers in Jongerencentrum Sirkel 1969 2

Er is veel geschreven over de historie van Zoetermeer, maar veelal eindigen die verhalen in de vijftiger jaren. De ‘nieuwe tijd’ levert ook mooie en vooral herkenbare verhalen op en, nu een halve eeuw later, zijn de Sixties ook historie. Muziek uit die jaren is de leidraad, foto’s , attributen, zoals een jukebox, een Puch en een Daf zijn er te zien.

Behalve de tentoonstelling is ook een boek met dezelfde titel verschenen. Hierin een beschrijving van de persoonlijke belevenissen van een zestal babyboomers. En dan is er nog de film ‘The Young Ones’, die op 15 en 16 oktober wordt vertoond. De opening wordt verricht door Zoetermeerder en musicalster René van Kooten. Toepasselijke muziek wordt verzorgd door de vinyl-dj’s ‘Ron en Remi’ en de Zoetermeer zestiger jaren band ‘The Teetotallers 2.0’.

-advertenties-

-goede doel-