DSC 0794De middag van Palenstein zal dit jaar  plaatsvinden op woensdag 26 september van 11.45 uur tot 16.00 uur, op verschillende locaties rond Castellum Palenstein. De middag, voor de hele wijk, heeft als thema sport, cultuur en groen en line-dans.

De middag start naast het schoolplein van basisscholen de Meerpaal en Achtsprong om 11:45 uur met het inzaaien van een stuk van de Bijenidylle samen met de leerlingen van de scholen. Ook het nieuwe  insectenhotel wordt geopend. Daarna om 12:00 uur zal wethouder Paalvast de middag sportief openen met bubbelvoetbal op het kunstgrasveld, waarna de verschillende activiteiten zullen starten.

Op het plein van de basisscholen staat het freerunnen parcours en hebben de scholen een klein hapje en drankje. Stichting Piëzo en de gemeente Zoetermeer verzorgen in het Castellum aan het Rakkersveld 253 om 12.30 uur een informatief  programma over de Bijenidylle en de natuur in Zoetermeer. Ook zorgen stichting Piëzo en Kern Kinderopvang van 13 tot 15 uur voor een leuk programma in het thema van de natuur in het ouder en kind atelier. In de sportzaal staan nog verschillende sportaanbieders en op het plein voor het winkelcentrum zijn er verschillende optredens. Een imker is aanwezig die u alles kan vertellen over bijen en welke planten er goed zijn voor de bij.

De middag van Palenstein wordt georganiseerd door de samenwerkende organisaties Mooi Welzijn, Stichting Piëzo, Buurtwerk, Kern Kinderopvang, de basisscholen en de gemeente Zoetermeer en door vrijwilligers uit de wijk.

-advertenties-

-goede doel-