KinderboerderijVoor de elfde keer al weer staat de Zoetermeerse Boerendag op stapel. Zaterdag 1 september staat de hele Dorpsstraat in het teken van het boerenleven en er valt opnieuw heel wat te zien en te beleven!

De Boerendag wordt zoals altijd gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden. Om 11.00 uur gaat de Boerendag van start met demonstraties oude ambachten zoals stoelen matten, manden vlechten, hindelooper schilderen, edelsmeden, schapenwol spinnen, leer bewerken, pottenbakken en klompen maken. Ook de oer-Hollandse scharensliep komt langs. Het Hof van Seghwaert en Buurttuin Zoete Aarde zijn present met diverse streekproducten. Natuurlijk zijn ook de geitjes van de kinderboerderij weer aanwezig om lekker mee te knuffelen en te spelen.

Voor de lekkerbekken worden er proeverijen aangeboden door diverse ondernemers uit de Dorpsstraat en de Boerenband zorgt voor vrolijke muziek. Twee gezellige boerinnetjes delen allerlei lekkers uit en de kids kunnen op het Dorpsplein creatief aan de slag bij de Lepel-Opleukerij, waar zij een houten lepel mogen beschilderen. Maar dat is nog niet alles, ook de populaire kids-held Shaun het Schaap brengt deze zaterdagmiddag een bezoekje aan de Dorpsstraat. En kinderen kunnen zich laten schminken, bijvoorbeeld als hun favoriete boerderijdier. Bij ’t Dierenparadijs mogen konijntjes geknuffeld worden. 

Het programma van de Zoetermeerse Boerendag zal zich afspelen tussen 11.00 en 17.00 uur. En alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Boerenband

Deze elfde Zoetermeerse Boerendag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Fonds 1818, de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer en PMS Promotie & Management Services uit Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-