Twee 'klunzige koks' vormden het startpunt van de smoothie puzzeltocht voor kinderen die winkelcentrum Buytenwegh afgelopen zaterdag 25 augustus organiseerde. Bij de in kokspak gestoken heren, konden de kids een deelname formulier, een pen en een verzamelzakje ophalen, waarna zij op pad konden gaan langs diverse winkels.

Bij drie van de op het formulier vermeldde winkels en bij de wijkpost stonden bemande informatietafels. Daar moesten ze ook, al dan niet bijgestaan door hun papa's of mama's een vraag invullen. Zo luidde de vraag bij het Kruidvat: 'noem drie artikelen die het kruidvat verkoopt'. Was de vraag goed ingevuld kregen de kinderen daar als beloning een banaan. Bij de bloemist was de opdracht de namen van vier snijbloemen op te schrijven. Bij een goede uitvoering ontvingen ze een appel. Hadden de kinderen ook hun sinaasappel bij Baran en een pakje limonade bij de wijkpost verdiend, mochten ze terug naar de 'klunzige koks'. Zij gaven de kinderen op een ludieke wijze tips hoe ze zelf thuis smoothies konden maken.

Ondanks het erg wisselvallige weer viel de deelname aan de puzzeltocht volgens de penningmeester van de winkeliersvereniging Buytenwegh, niet tegen.

smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 013

Bovendien kregen de kinderen de opdracht mee naar huis om van hun daar gemaakte smoothie een leuke, gekke foto of selfie te maken en die dan op te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De foto's worden geplaatst op de site van het winkelcentrum. De drie grappigste foto's krijgen een prijs.

smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 023 copy smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 017
smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 022 smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 009
smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 011 smoothie puzzeltocht wc buitenwegh 014
 foto's Guus Pauwels  

 

 

-advertenties-

-goede doel-