Het huttenbouwdorp van YMCA in Seghwaert is maandagochtend 13 augustus van start gegaan. De bouw wordt begeleid door 40 actieve vrijwilligers. Er komen 800 pallets en 235 kilo spijkers aan te pas.

foto YMCA

De huttenbouw is een week voor kinderen uit Zoetermeer in de leeftijd 8 tot en met 12 jaar. De hele week bouwen de kinderen in de ochtend aan een eigen hut. Na een lunch staan er in de middag allerlei leuke activiteiten op het programma.

Zo wordt er onder andere een spellenmiddag gegeven en zijn er activiteiten zoals tekenen/schilderen, vogelhuisjes maken, tattoo maken, windorgel maken, koude hapjes maken, sieraden (stoer en lief), waterraket maken, ballonwagen en flipper kastje maken. Ook is er een sportoriƫntatiemiddag en een activiteitenmiddag in groepjes in de wijk.

De huttenbouwweek begint op maandag 13 augustus en duurt tot en met vrijdag 17 augustus. De kinderen zijn welkom vanaf 9.00, officieel begint het programma om 9.30 uur. Het programma duurt tot 16.30 uur. Op vrijdag tot 12.30 uur.

Het huttenbouwfestival is een initiatief van YMCA Zoetermeer. Ze werken samen met Kern Kinderopvang en Stichting MOOI. Het is de bedoeling om het huttenbouwfestival jaarlijks terug te laten komen in Zoetermeer.

Kijk voor meer informatie op de website van YMCA Zoetermeer of bekijk het dagprogramma hier.

   

Foto's YMCA Zoetermeer

   

-advertenties-

-goede doel-