20180713 130935

Marjon Kleefstra (medezeggenschapsraad) overhandigt samen met directeur Inge Douwes (rechts) de handtekeningen aan wethouder Iedema

Ouders van IKC Klimboom in Buytenwegh overhandigden op de allerlaatste schooldag van het jaar handtekeningen aan wethouder Iedema van Onderwijs. De ouders willen zo voorkomen dat het IKC, slechts enkele maanden na de oplevering van het nieuwe gebouw, alweer uit elkaar getrokken zal worden.

Kort na de oplevering van de prachtige nieuwe school aan de Nesciohove bleek al dat het gebouw voor het komende schooljaar te klein zou zijn. Twee groepen zouden moeten verhuizen naar leegstaande lokalen bij een naburige school. Ouders én school waren niet gelukkig met de ‘uithuizing’. Er was lang gewacht op het nieuwe gebouw en één van de speerpunten van het splinternieuwe IKC is dat de kinderen veel samenwerken en er een doorlopende leerlijn is. Het uitplaatsen van twee klassen zou dit flink in de war schoppen.

20180713 130936  20180713 130937 

In samenspraak met de ouders is daarom gekozen voor een andere noodoplossing: het opofferen van het speellokaal om daar een extra klas te kunnen huisvesten. Maar liever willen ouders en directie van de school een andere oplossing: door noodlokalen in de vorm van containers te plaatsen bij de school kan het hele IKC bij elkaar blijven én gebruik blijven maken van het speellokaal.

Marjon Kleefstra, lid medezeggenschapsraad: “Het speellokaal wordt nu heel veel gebruikt. Natuurlijk voor de gymlessen van de kleuters, maar ook voor het open podium wat een belangrijke rol speelt in onze school. Ook de BSO maakt er dagelijks gebruik van. Het zou zonde zijn als we het speellokaal moeten opgeven!” Daarbij komt nog dat de verbouwing van speellokaal tot klas een ingrijpende en kostbare verbouwing is.

Wethouder Iedema nam de handtekeningen, ruim 200 in ontvangst en bewonderde meteen het nieuwe IKC. De wethouder was onder de indruk van het massale protest, vrijwel alle ouders, maar ook alle leerkrachten en medewerkers van de kinderopvang, hadden hun handtekening gezet. Beloven dat de gevraagde oplossing zou komen, kon hij echter niet: “Als gemeente moeten we ook kijken naar het hele plaatje. Als er op één school ruimte tekort is, betekent dat meestal dat er op een andere school leegstand is.”

-advertenties-

-goede doel-