lammetjesOok in de zomervakantie gaan de boerenwerkzaamheden gewoon door op de stadsboerderijen in Zoetermeer. Kinderen die het leuk vinden om een dagje ‘Boer’ te zijn, kunnen meehelpen op de boerderij met het verzorgen van de dieren.

 

Speelboerderij Het Buitenbeest

Wil je een dagje meehelpen, geef je dan op voor een ‘dagje boerderij’ op het Buitenbeest in Meerzicht. In de zomervakantie kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag meehelpen. Tussen 10.30 en 16.00 uur ga je in een echte boerenoverall de geiten naar buiten brengen, de geitenstallen uitmesten, de konijnen en kippen op het erf verzorgen.

In de middagpauze krijg je een heerlijke biologische lunch. ‘s Middags kun je spelen of knutselen in het activiteitencentrum of buitenspelen op de natuurspeelplek.

Ben je zes jaar of ouder? Dan kunnen je ouder(s) of verzorger(s) je telefonisch opgeven via telefoonnummer 079 352 0624. De kosten per kind met de speelmeerPaspoortbon is € 10,00.

Zonder SpeelmeerPaspoortbon betaal je € 12,50*. Het geldbedrag neem je mee als je komt.

 

‘Dagje boerderij’ op De Balijhoeve

Droom jij er altijd al van om een dagje boer of boerin te zijn? Wil jij alles te weten komen over het boerenleven? Laat je droom, elke dinsdag, in de zomervakantie uitkomen. Geef je op voor ‘Dagje boerderij’ op De Balijhoeve in Rokkeveen. Met een echte boerenoverall en laarzen aan ga je de boer helpen met de klusjes op de boerderij.

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur kun je meehelpen met het verzorgen en voeren van de geiten en de kippen, verse eieren rapen en Vlaamse Reuzen of cavia’s knuffelen.

’s Middags kun je van 13.00 tot 15.30 uur meehelpen met verzorgen van pony’s en ezels poetsen, hoeven uitkrabben, hokken uitmesten en opstrooien.

De kosten zijn voor de ochtend en de middag € 6,00* per kind. Bij beide activiteiten krijg je in de pauze een biologisch vruchtensapje. Wil je meedoen en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Geef je dan op! Inschrijven kan telefonisch via De Balijhoeve, telefoon (079) 362 0832. Het geldbedrag neem je mee als je komt. Je ouder(s) of verzorger(s) kunnen ook pinnen.

-advertenties-

-goede doel-