Nature Needs Duurzaam OndernemenBijna 1700 euro hebben de leerlingen van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef binnengehaald met hun project Duurzaam Ondernemen. Op maandag 9 juli hebben zij dit bedrag overhandigd aan Ilse Verweirder voor onderzoek naar kinderkanker. 

De leerlingen uit 4 havo en vwo hebben in groepen maandenlang gewerkt om een eigen bedrijfje op te zetten: een ondernemingsplan schrijven, marktonderzoek doen, een logo ontwerpen en een duurzaam product ontwikkelen en in de markt zetten. De groepen ontvingen een lening van school om hun producten te realiseren. Met de opbrengst van de verkoop hebben zij de lening afgelost én winst behaald.

Het team Nature Needs heeft met de verkoop van zelfbedrukte tassen de meeste winst behaald en mocht het goede doel kiezen. Dat werd het onderzoek naar kinderkanker. Bij de dochter van Ilse en Fred, Hanne, werd twee jaar geleden een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Ilse zamelt geld in voor het onderzoek naar de behandeling hiervan. Zij organiseerde onder andere een benefiet en schreef een boek waarvan de opbrengst naar het onderzoek gaat. Het ONC heeft met Duurzaam Ondernemen bijgedragen aan dit goede doel.

-advertenties-

-goede doel-