lang zal meerzicht levenAl twee groepen ouderen hebben meegedaan met het programma ‘Lang zal Meerzicht leven’; de derde groep gaat binnenkort van start. Lang zal Meerzicht leven is een programma voor zelfstandig wonende ouderen in Meerzicht.


Het doel van het programma is om hen te helpen om vitaal ouder te worden, nieuwe contacten op te doen en daarnaast zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.
De eerste groep ouderen die meedeed, is enthousiast. ‘Er wordt veel gelachen én geleerd. Deelnemers doen actief mee, stellen vragen en gaan met elkaar in gesprek,’ vertelt praktijkondersteuner Edmée Breure. Apotheker Angel Sellier vult aan: ‘Voor sommigen is het echt een soort uitje om naar de bijeenkomsten te komen. Je ziet de deelnemers als het ware opbloeien.’


lang zal meerzicht leven2 copyActiviteiten

Lang zal Meerzicht leven is een programma dat allerlei leuke en gezonde activiteiten aanbiedt aan ouderen in Meerzicht. De onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: bewegen, valpreventie, voeding en eenzaamheid. Deelnemers kunnen meedoen aan bijvoorbeeld kookworkshops, samen bewegen en voorlichting over gezonde voeding. De organisaties die het programma aanbieden, werkten ook hiervoor al voor de ouderen in de wijk. Het verschil is dat ze nu de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk een programma speciaal voor de ouderen in de wijk op te zetten. Intensievere samenwerking dus, waardoor een compleet programma is opgezet over gezond en vooral ook leuk oud worden. De zorgverleners in Meerzicht hopen dat ouderen met de kennis uit het programma langer op een goede en veilige manier zelfstandig kunnen blijven wonen en dat zij nieuwe contacten opdoen.


Deelnemers

De eerste groep heeft het programma van 12 weken achter de rug. Groep twee is inmiddels bezig en ook hier is het enthousiasme groot. De deelnemers genieten van samen activiteiten ondernemen die leuk, leerzaam en gezond zijn. De professionals die de activiteiten begeleiden, hopen dat ze hiermee voorkomen dat de gezondheid van de deelnemende ouderen verslechtert. Breure: ‘Daarnaast zou het geweldig zijn als de deelnemers door mee te doen ook nieuwe mensen leren kennen in de wijk, waarmee ze samen dingen kunnen blijven doen.’

-advertenties-

-goede doel-