20180629 130534

Wethouder Ingeborg ter Laak en penningmeester Bernard van Bilsen proosten op de nieuwbouw

Met het slaan van de eerste paal voor hun nieuwe clubgebouw komt een droom uit voor Jeu de Boulesclub Zoetermeer. De vereniging met ruim 150 leden bouwt aan een splinternieuw onderkomen in het Burgemeester Vernède-Sportpark in Driemanspolder.

Het nieuwe boulodrome krijgt 11 banen waar 9 officiële wedstrijdbanen van 3 meter breed van gemaakt kunnen worden. Dit betekent ook dat er tijdens de competities meer banen vrij zijn voor de vrije spelers. Er is gekozen voor een groter en moderner gebouw. Aanvankelijk was het de bedoeling om er nog een zijstuk aan te bouwen, maar door enkele tegenslagen is dit voorlopig uitgesteld. Wel worden hier ook alvast de heipalen geslagen, zodat als de financiële middelen er zijn, snel met de uitbouw begonnen kan worden.

20180629 130531  20180629 130537 

Wethouder Ingeborg ter Laak klom zelf op de heimachine om de eerste paal te slaan, onder applaus van de vele leden van de vereniging. Ter Laak: “Het is prachtig dat zij hier nu een nieuw onderkomen krijgen, het oude pand voldeed echt niet meer. Het is een heel actieve en grote vereniging, mooi dat zij straks weer goede banen hebben om te spelen!”

Ook penningmeester Bernard van Bilsen is in zijn nopjes met het nieuwe gebouw: “We hebben een hoop werk verzet met de vereniging en doen ook zoveel mogelijk zelf in de afwerking van het gebouw. Onze vereniging bestaat voor een groot deel uit 65-plussers, maar het zijn wel heel actieve mensen die van aanpakken weten!”

Naar verwachting neemt de bouw van het pand, door Hola Bouw, ongeveer 3 maanden in beslag en kan de vereniging eind september aan de slag met de afwerking en inrichting van het clubhuis.

-advertenties-

-goede doel-