Wilsveen-04914 20140723 Op de ZwaardslootsewegGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert op zaterdag 7 juli een nieuwe wijkwandeling door De Leyens. Onderweg vertelt de gids interessante wetenswaardigheden over de historische verdwenen boerderij Beekhoeve als gevolg van de expansie van de stad Zoetermeer.

Vanaf het parkeerterrein van De Sniep, Broekwegschouw 211 gaat het na een inleiding, door het groen van de wijk, langs de Meerpolder, door de wijk naar de min of meer verdwenen beek, terug naar de wijktuin ‘Zoete Aarde’.

Verzamelen bij De Sniep vanaf 09.30 uur en het vertrek is om 10.00 uur en de tocht duurt ongeveer twee uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden via telefoon 06-20474612, of U kunt een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze route is ook geschikt voor gebruikers van een elektrische rolstoel of scootmobiel.

 

Koetstocht en wandeling 11 juli

Op woensdagavond 11 juli organiseren Gilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer een koetstocht naar Wilsveen. U bezoekt het bijzondere Maria kerkhofje, om daarna terug te keren naar Zoetermeer. Onderweg vertelt de gids interessante verhalen over het gebied rondom Zoetermeer.
Het vertrek- en eindpunt van de koetstocht is Stalhouderij Hanemaaijer aan de Voorweg 172. Verzamelen vanaf 18.30 uur en vertrek om 19.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor de koetstocht zijn 15,00 euro per persoon, inclusief een kopje koffie na afloop. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden via telefoon 06-20474612, of U kunt een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na akkoord op uw aanmelding krijgt u de betaalinstructie voor deze tocht.

Ook organiseert Gilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer op woensdagmiddag 11 juli a.s. een stadswandeling door de historische kern van Zoetermeer. Tijdens deze Dorpsstraat/Dobberoute zal de stadsgids vele interessante details vertellen over dit gebied. Verzamelen vanaf 13.30 uur in het Stadsmuseum Zoetermeer / ’t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 voor een korte uitleg. De tocht start om 14.00 uur en duurt circa twee uur. De kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie onderweg. Wie wil deelnemen kan zich aanmelden via telefoon 06-20474612 of U kunt een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze route is ook geschikt voor gebruikers van een elektrische rolstoel of scootmobiel.

-advertenties-

-goede doel-