IMG 2675 copyIn het kader van 150 jaar Keti Koti (afschaffing van de slavernij) bezochten derdeklassers van het Alfrink College afgelopen week twee keer de cabaretvoorstelling ‘Keti conference, gedeeld verleden’. De voorstelling vond plaats in de kleine zaal van het stadstheater in Zoetermeer. 

ComedianJeffrey Spalburg en DJ Phantom dompelden leerlingen onder in de geschiedenis van het slavernijverleden en de rol van Nederland in de transatlantische slavenhandel. Doel was om de leerlingen bewust te laten worden wat de impact hiervan is op de huidige samenleving. In de interactieve voorstelling werd benadrukt dat het kennen van je afkomst en geschiedenis van groot belang is om richting te kunnen geven aan je toekomst. De betrokkenheid van de leerlingen was groot mede door de laagdrempelige en humoristische wijze waarop de makers te werk gingen. Het kwam ook tot uiting in de vele reacties tijdens, maar ook na de voorstelling. Op de school zal bij het vak geschiedenis de voorstelling worden besproken. De dialoog over ons Nederlands handels- en slavernijverleden en de impact daarvan op onze huidige samenleving is immers actueler dan ooit.

 Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-