IMG 6797

Afgelopen woensdag was weer de jaarlijkse open avond op de schooltuinen bij Het Buitenbeest in Meerzicht. Het weer was tot tegenstelling van voorgaande dagen droog en zonnig en de opkomst was groot.


Dit schooljaar deden 9 scholen mee, waarvan 11 klassen met een totaal van 250 schooltuintjes inclusief de voorbeeldtuintjes. Elk schooljaar beginnen kinderen van groep 5 met theorielessen bij de schooltuinen. In deze lessen leren ze onder andere over zaden en hun verspreiding, windrichtingen, compostering, bodemdiertjes en het belang van bloemen en bijen. Een van de favoriete lessen is de kruidenles, waar de kinderen kruidenboter, kruidenthee en geurbuiltjes maken, evenals de populaire groentesoeples waarin ze in groepjes samenwerken om soep te maken en te proeven.

Na de winterstop begint het tuinieren in maart met het voorzaaien van bietjes, waarna de kinderen in april hun eigen tuintje krijgen. In drie maanden tijd vullen ze hun tuintje met aardappels, groenten en bloemen door te poten, planten en zaaien. In juni mogen de kinderen tijdens een speciale avond trots hun tuintje aan hun ouders, broertjes, zusjes of grootouders laten zien.

 IMG 6805  IMG 6811  IMG 6812

 

Afgelopen woensdagavond was er een grote opkomst van geïnteresseerde bezoekers. Naast het tonen van hun tuintje waren er voor de kinderen diverse activiteiten zoals een speurtocht, broodjes bakken, knutselen en wafel versieren. Voor de ouders was er veel informatie, plantjes en lekkernijen. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door de medewerkers en vrijwilligers van Het Buitenbeest de schooltuin juf en vrijwilligers uit Meerzicht en extra handjes van de andere gemeente schooltuinen in Zoetermeer.

De schooltuinen in Meerzicht, evenals de andere schooltuinen, kunnen altijd extra hulp gebruiken. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom. Aanmelden kan hier: https://www.zoetermeer.nl/wijktuinen

Tekst en foto's, Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-