DSC00100 Scoutinggroep John McCormick vierde zaterdag 1 juni haar 78ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Na het hijsen van de scoutingvlag gingen de leden per speltak uiteen voor verschillende activiteiten die in het teken stonden van het heelal.

Elke speltak had 4 activiteitenrondes van 45 minuten. Een vaste activiteit die elke speltak deed, was een interactieve reis door de ruimte die begeleid werd door De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). Met de supersnelle speciale computer van NOVA, die beelden uit de ruimte heeft gekoppeld, “vlogen” de scouts vanuit clubhuis De Chute waarheen ze maar wilden in de ruimte. Daarnaast maakten de bevers een sterrenreis langs de 8 planeten van het zonnestelsel. Ze deden een planetendans, tekenden buitenaardse mensen en pakten de koffer in voor de ruimtereis van de astronaut.

DSC00183 De 3 welpengroepen leerden met een actief spel hoe de verschillende sterrenbeelden heten en hoe ze er uit zien om ze vervolgens met spijkers op een houten plaat te timmeren en te versieren met gekleurd draad. Ook werden raketten gelanceerd.
De gidsen, verkenners, vrijbuiters en explorers deden Ren je rot, een actieve kennisquiz. Maakten de mooiste en gekste aliens en gingen aan de slag met natuurkundige experimenten. Want in de ruimte reageren dingen anders dan op aarde. Denk aan de zwaartekracht, luchtweerstand of het geluid. En ben je echt helemaal gewichtloos op andere planeten?

Tussendoor werd in de kampvuurkuil genoten van een smakelijke wrap en kregen de vrijwillige jubilarissen een Lustrumteken met speld uitgereikt voor 5, 15, 20, 30 en zelfs 50 jaar lidmaatschap als scout.

DSC00242 Tot slot werd er na de laatste activiteitenronde in gemengde groepen een sterrenbeeldenjacht gedaan op zoek naar personen met de verschillende sterrenbeelden. Hierbij moesten de scouts oppassen om niet door het zwarte gat getikt te worden want anders konden ze het laatst gevonden sterrenbeeld opnieuw gaan zoeken voor een extra stempel op de stempelkaart.

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en de foto’s van de geslaagde dag zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl

Een mooi verjaardagscadeau: de groeiende scoutinggroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden bij de Bevers, Welpen, Gidsen, Verkenners of de Vrijbuiters. Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn de scouts op zoek naar jou. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook heeft de groep nog plek voor meisjes in de verschillende leeftijdsgroepen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-