20240525 45846Het UVV Zoetermeer, de Unie van Vrijwilligers, vierde zaterdag 25 mei zijn 50-jarig bestaan met een spetterende feestavond voor de vrijwilligers in Club Entree. De gasten werden verwelkomd met muziek van muziekvereniging Buytenrode en de hele avond verwend met lekker eten en vermaak.

De gasten werden welkom geheten door een Lakei en begeleid naar hun tafel in de sfeervol aangeklede ruimte. De Berkley Brothers bewogen zich als trio door de zaal en speelden lekker in het gehoor liggende muziek, terwijl Cater & Co ervoor zorgde dat de gasten culinair aan hun trekken kwamen. Cabaretgroep Plankgas liet op humoristische wijze en in hoog tempo een aantal zeer herkenbare situaties uit de vrijwilligerspraktijk van UVV de revue passeren. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen.
Bij het afsluitende optreden van Marcel de Zoete, beter bekend als de ‘zingende slager’, die samen met zijn dochter een groot aantal Nederlandstalige en Engelse hits ten gehore bracht, werd door veel aanwezigen meegezongen en gedanst.

 20240525 45748  20240525 45761

Fietsmaatjes Zoetermeer

Wethouder Ingeborg ter Laak gaf samen met voorzitter Piet Bots het startschot voor het nieuwste project van UVV, Fietsmaatjes Zoetermeer. Zij fietsten samen een rondje op de duofiets, waarbij een vrijwilliger of mantelzorger samen kan fietsen met iemand die dit door beperkingen niet meer alleen kan.
Tijdens de vrijwilligersavond werd de fiets ook volop uitgeprobeerd door de vrijwilligers, die allemaal een stukje wilden rijden op de nieuwe duofiets.

De wethouder zette ook de heer en mevrouw van der Vlist, die hun garage als stalling voor de eerste duofiets ter beschikking stellen, ook even extra in het zonnetje.

20240525 45800Oorkonde

Van de gemeente Zoetermeer kreeg het UVV een oorkonde voor hun belangrijke bijdrage aan de stad. Wethouder Ingeborg ter Laak reikte de oorkonde uit en vertelde dat het een bijzondere prestatie was om vijftig jaar lang vrijwilligerswerk in de stad te doen en je als organisatie steeds aan te passen. Het inspelen op ontwikkelingen, kansen zien en daarop acteren kenmerkt de organisatie. Als voorbeeld noemde ze de coronacrisis, toen de boodschappendienst van UVV in korte tijd (overigens in samenwerking met andere organisaties) werd uitgebouwd en kwetsbare Zoetermeerders, die niet meer naar buiten durfden, werden geholpen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-