mei 24

 • Weekend Foto

  wjun24 Frank Blom Slootdreef SeghwaertFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Oogoperatie dankzij vreemd en oud geld

  vreemd geld zuilHeeft u in een la nog vreemd (buitenlands) of oud geld? Met dit geld kunnen mensen in de derde wereld worden geholpen met bijvoorbeeld een oogoperatie. In de verzamelzuil bij de ingang van Albert Heijn in Rokkeveen kunt u het oude geld een mooie bestemming geven.

 • Weekend Foto

  zonsondergang_met_saharazand_bij_Stal_Dijkshoorn-_Bart_StollFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Wilt u naar de markt?

  sh markt marseillepadZoetermeer heeft welgeteld drie verschillende markten, op verschillende dagen en in verschillende wijken. Zo zijn er de markten in het centrum, Rokkeveen en Oosterheem. Wilt u weten waar en wanneer de markten te bezoeken zijn? Bekijk dan ons overzicht.
  zoetermeeractief.nl/winkelen/markten

 • Deelnemers rolstoelvierdaagse genieten van intocht

  53759611154 be90e2e23e cDe rolstoelvierdaagse Zoetermeer werd donderdag 30 mei afgesloten met een muzikaal feestje. In het Stadshart werden de deelnemers ontvangen door burgemeester Bezuijen en het orkest van Kunst en Vriendschap. De groep deelnemers was dit jaar in tweeën gedeeld, zodat iedereen de ruimte had om van het concert te genieten.

 • Nieuwe plannen voor Markt 10

  markt 10 ligging mei24De gemeente heeft nieuwe plannen voor de locatie Markt 10, waar het vroegere Stadhuis stond. Het gebouw aan de Markt wordt maximaal 70 meter hoog, wat eerst 90 meter was. Er komt geen grote parkeergarage onder de Markt, maar een ondergrondse parkeergarage onder het gebouw staat wel in de plannen.

 • Gerrit Wiechert Kleisen postuum geëerd in Zoetermeer

  YV02Op 30 mei vond een bijzondere ceremonie plaats in Zoetermeer, georganiseerd door de Ambassade van Israël en Stichting Vrienden van Yad Vashem Nederland. Gerrit Wiechert Kleisen is postuum geëerd met de Yad Vashem-onderscheiding ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’.

 • 60-jarig bruidspaar Langendoen-den Dulk

  60 jarig bruidspaar Langendoen 003Burgemeester Bezuijen heeft donderdag 30 mei een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Langendoen-den Dulk. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Geslaagde wedstrijd voor debutanten van Pro Patria

  IMG 2595Op zaterdag 25 mei vonden in Gymworld Zoetermeer de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen Turnen Heren plaats. Maar liefst 15 jongens van Pro Patria namen deel aan deze wedstrijd. Een vertrouwde plek voor de jonge debutanten die trainen op deze locatie.

 • UVV Zoetermeer viert feest voor 50 jaar bestaan

  20240525 45846Het UVV Zoetermeer, de Unie van Vrijwilligers, vierde zaterdag 25 mei zijn 50-jarig bestaan met een spetterende feestavond voor de vrijwilligers in Club Entree. De gasten werden verwelkomd met muziek van muziekvereniging Buytenrode en de hele avond verwend met lekker eten en vermaak.

 • Kunstenaar in beeld: Jannie van de Luijtgaarden

  stadsbeeldentuin2Van schilders en beeldhouwers tot keramisten en textielkunstenaars, Zoetermeer is een broedplaats voor creatieve geesten. Met deze rubriek wordt een platform geboden waarbij steeds een andere kunstenaar uit de kunstwereld van Zoetermeer voor het voetlicht wordt gebracht. Deze keer: Jannie van de Luijtgaarden

 • Meer Jonge Mantelzorgers dan je denkt…

  Logo Week vd JMZ jpg 300x229Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen, omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger.

 • Weekend uittips 31 mei -2 juni

  524EB340 79BA 434F 9757 F99C9D611EB9 copy copy copy copyWelkom bij de agenda van Zoetermeer, waar een scala aan activiteiten en evenementen te vinden is. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma om van te genieten, en we lichten er een paar voor je uit.

 • Politiek Café met debat over Europa

  Politiek cafe Foto rechtenvrij copyU gaat toch ook stemmen bij de Europese Verkiezingen op 6 juni? Heeft u uw keuze al gemaakt, of weet u nog niet welke partij uw stem krijgt? Kom dan naar het politieke café over Europa van PvdA en GroenLinks op 31 mei, met topkandidaten van 5 partijen die met elkaar in debat gaan.

 • Zoetermeer boekt positief resultaat 2023

  Portret Jan IedemaDe Jaarstukken 2023 van gemeente Zoetermeer zijn gepubliceerd. Gemeente Zoetermeer heeft in 2023 een positief resultaat geboekt. Toch zijn er zorgen om de komende jaren, wanneer de gemeente minder geld krijgt van het rijk door het financiële ravijn.

 • Minister Van Gennip bezoekt innovatieve bedrijven

  20240528 46115Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, bracht dinsdag 28 mei een werkbezoek aan Zoetermeer samen met wethouder en CDA-kandidaat voor de Europese verkiezingen, Ingeborg ter Laak, en wethouder Jan Iedema.

 • Rolstoelvierdaagse goed op weg

  20240527 46101De jaarlijkse rolstoelvierdaagse ging maandag 27 mei van start vanaf meerdere verzorgingshuizen verdeeld over de stad. Bij WelThuis Vivaldi keken de bewoners al uit naar de wandelingen samen met een duwmaatje.

 • Global Goals op het Alfrink

  IMG 2591Vorige week hebben alle leerlingen uit klas 1 van het Alfrink College kennis gemaakt met de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties tijdens hun Unesco project. De Verenigde Naties heeft deze doelen gesteld om zo grote wereldproblematiek tegen te gaan.

 • Arrestatie na dreigen met vuurwapen

  IMG 2921Een arrestatieteam heeft op maandag 27 mei een 21-jarige Zoetermeerder aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen en vuurwapenbezit. 

 • Jip wordt Nederlands Kampioen jeu de boules

  FB IMG 1716820050067Jip de Vos, 8 jaar, is zondag 26 mei 2024 Nederlands kampioen pupillen geworden bij het NK tête a tête in Nijkerk. Tête à tête is een onderdeel van jeu de boules waarbij je 1 tegen 1 speelt. Jip is lid van Jeu de Boulesclub Zoetermeer, waar hij met veel enthousiasme traint voor zijn sport.

-advertenties-

-goede doel-