SONY DSCIedere 3de zaterdag in mei organiseert Stichting Oldtimerdag Zoetermeer de jaarlijkse Oldtimerdag. Dit jaar zal op zaterdag 18 mei de 22ste editie zijn met als speciaal thema Engeland en in het bijzonder 100 jaar MG.


De Engelse merken zullen gepresenteerd worden op een speciaal themaplein. Tijdens de Oldtimerdag kunt u niet alleen genieten van zo’n 225 klassieke voertuigen, de dag staat ook bol van de activiteiten.
De Oldtimerdag heeft ieder jaar een speciaal thema dat gedurende de dag op verschillende plaatsen tot uiting komt. Zo ziet u dit jaar niet alleen de bekende Engelse automerken zoals Austin Healey, Jaguar, Land Rover, Morgan, Aston Martin, Morris, MG, Rolls-Royce, Triumph, Morgan of Mini, maar staan er ook typisch Engelse decorstukken in de straat zoals een rode telefooncel, een Bobby en de Royal Guard. Als de auto’s die meedoen aan de tourrit door het Groene Hart van onze provincie terugkeren worden ze opgesteld in de straat voor het Concours d‘Élégance. Tijdens dit concours worden de deelnemende auto’s beoordeeld door de jury en zijn er prijzen voor de mooiste auto en beste uitvoering van het thema.

Verschillende activiteiten

Op de pleinen en in en rond de Dorpsstraat zijn verschillende activiteiten. Op het Schoolplein speelt de band ‘The Transistors’ met gezellige muziek uit de 60’s. The Transistors is een band van liefhebbers die een onweerstaanbare mix laten horen van rock, pop, blues en soulcovers. Op de hoek Pilatusdam/Dorpsstraat worden tussen 12.00 en 16.00 uur ieder uur door The Secret Garden liedjes uit de gelijknamige Engelse musical gezongen. Op het Nicolaasplein staan klassieke brandweerauto’s, maar ook een miniracebaan van GameCity naast De Kapelaan waarop je met op afstand bestuurbare autootjes kunt racen tegen andere deelnemers. Op de Pilatusdam staat naast de klassieke Dafjes ook een springkussen voor kinderen van 4 tot 10 jaar en kun je je laten schminken. Hier bevindt zich ook de halte vanaf waar je een ritje kunt maken met Tinus de Trein. De Puch- en Tomosclub is aanwezig met een fraaie collectie brommers van deze merken.
Gedurende de hele dag is er straattheater met een rijdende tijdmachine waarin een stoere zangeres u laat meegenieten op bekende deuntjes van The Beatles, Rolling Stones, Robbie Williams en andere bekende artiesten. The English Detectives lijken zo te zijn weggelopen uit een verhaal van Agatha Christie, of was het nu Midsummer Murders? Het zijn in elk geval knotsgekke figuren die op zoek zijn naar aanwijzingen waarbij ze (vooral) jeugdige bezoekers stevig aan de tand voelen. Voor interessante informatie stellen zij graag gratis ijsjes beschikbaar.
Aan het einde van de dag worden om 16.30 uur de prijzen van het Concours d‘Élégance en de tourrit uitgereikt door wethouder Marijke van der Meer op het Schoolplein. Kijk voor meer informatie op: www.oldtimerdagzoetermeer.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-