kaart meerpolderEen kleinschalig erfgoedcentrum zou structureel € 261.000,- gaan kosten, zo blijkt uit een memo van wethouder Van der Meer aan de gemeenteraad. Daar is op dit moment geen geld voor, de nieuwe locaties voor Poppodium Boerderij en het Nationaal Videogame Museum gaan voor.


Het college heeft het opzetten van een erfgoedcentrum onderzocht en een realistische business case laten maken. Hieruit blijkt dat structureel € 261.000,- nodig is om een kleinschalig erfgoedcentrum te exploiteren. Er is € 189.000,- beschikbaar en geen dekking om het resterende tekort van € 72.000,- op te lossen.
Er wordt de komende jaren eerst gewerkt aan de nieuwe locaties voor Poppodium Boerderij en het Nationaal Videogame Museum, daarna komt het project Erfgoedcentrum aan de beurt, zo laat wethouder Van der Meer weten. Het is niet duidelijk wanneer dit dan zal zijn.

Afbeelding: historische kaart van de Meerpolder

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-