20230427 38261Voor de vijftiende keer organiseert de Zoetermeerse Oranjestichting de koningsdagactiviteiten in het centrum van de stad. In 2009 werd de stichting opgericht met als doel de versnipperde feestelijke activiteiten te centraliseren tot één groot Zoetermeers festijn.

Wat in 2009 begon met stoepkrijten op het Nicolaasplein is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat vele tienduizenden bezoekers trekt. Daarin werkt de geheel uit vrijwilligers bestaande stichting nauw samen met de gemeente Zoetermeer en vele organisaties en stichtingen uit onze stad.

Een centrale rol in de Zoetermeerse Koningsdag is de populaire vrijmarkt op en rondom de Markt en de vele kinderactiviteiten op het Dobbe-eiland en het Nicolaasplein.

Programma Koningsdag

20230427 38231Ook dit jaar zal op 27 april de burgemeester met een aubade aan de jarige vorst het officiële startsein geven. Op het Stadhuisplein is dan al het Koningsontbijt van Lionsclub Soetermare van start gegaan en op de Markt stallen vele vrijmarkt verkopers hun kleedje met spullen uit.

Koningsdag in Zoetermeer is altijd een mooie mix van terugkerende populaire activiteiten zoals de grote Vrijmarkt en activiteiten voor de kinderen, maar ook zijn er elk jaar verrassende nieuwe activiteiten. Nieuw op de Markt is het doolhof en een heus reuzenrad, zodat je de activiteiten ook van bovenaf kunt bekijken. In Park Palenstein kun je Picknicken in het Park met foodtrucks en muziek.

Voor meer informatie zie de website www.zo-oranje.nl 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-