Afbeelding 2 Theater in de wijkVanaf april start Theater in de Wijk; een samenwerkingsproject tussen Theaterhart, Greg & Baud en Wijck. Met Theater in de Wijk worden verschillende thema’s die spelen in de buurt, via interactief theater, belicht en bespreekbaar gemaakt.


Ideeën van wijkbewoners over de leefbaarheid in de wijk worden in beeld gebracht en vormen de bouwstenen voor deze prikkelende theatervoorstelling. Verspreid over heel 2024 worden 20 voorstellingen in verschillende wijken gespeeld. Het thema in Meerzicht is ‘leefbaarheid’ in de breedste zin van het woord. Zaken als ‘afval dumpen’ en ‘overlast’ vormen hier onderdeel van.
Tijdens de voorstelling wordt het publiek om reactie gevraagd. Op basis hiervan wordt het verloop van de voorstelling bepaald. Een gespreksleider ziet tijdens de voorstelling toe op een constructief verloop op alle reacties en begeleidt na afloop het nagesprek.

Theater in de Wijk Meerzicht

Buurtbewoners zijn van harte welkom om mee te doen tijdens deze interactieve theatervoorstelling om zo hun stem te laten horen. De eerste voorstellingen vinden plaats in Meerzicht; toegang is gratis, incl. een drankje.

Dinsdag 2 apr | 19:00 - 20:30 uur | recreatieruimte Fonteinbos
Donderdag 4 apr | 19:30 - 21:00 uur | Kerkenbos 16
Zondag 7 apr | 13.30 - 15:00 uur | Eigen Wij, Voorweg 11

Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er twee succesvolle trainingen voor wijkbewoners gegeven; een training tot gespreksleider en een training tot trainingsacteur. de wijkbewoners uit deze trainingen vervullen nu een rol in de theatervoorstellingen.
https://wijck-zoetermeer.nl/wijck/theater-in-de-wijk/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-